Jazz na Liptove

     Na Liptove sa toto leto konal 8. ročník Mikulášskeho Jazzového festivalu. Celý víkend sa po večeroch ulicami mesta šírili džezové tóny. V piatok i nedeľu vyšlo i perfektné počasie. Sobotný program a produkcia muzikantov sa musela popasovať i s dažďovými kvapkami. Našťastie organizátori s tým počítali, a mali pripravený na celý víkend veľký stan. Festival sa konal vo dvore reštaurácie Allimentum, čo dotvorilo útulnú atmosféru.  Celé podujatie sa nieslo v duchu príjemného malého festivalu, kde sa podávalo kvalitné vínko, pivo i jedlo.
   
     Prvý večer vystúpili slovenskí, českí a poľskí jazzový hudobníci. Zlatým klincom a hlavnou energiou večera bol však američan Stephen McCraven, ktorý nabil publikum vďaka jeho černošským rytmom. Výborný bubeník, ktorý ukázal i talent hrania na vlastné telo.



     Ja som sa zúčastnila až nedeľného programu. Najprv príjemne naladila hudba Kuba Ursinyho a skupiny Provisorium. Pre mňa to bol začiatok večera, keďže som prvú skupinu zmeškala. A záver festivalu roztočil Marián Čekovský, ktorého vystúpenie v LM city bolo famózne! Myslím, že namiesto slov si radšej pustite krátke úryvky videí z festivalu. 



Viac aktovít na Liptove »

Kompletná fotogaléria

Jazz na Liptove

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Okolo Liptovskej Mary

Na Babky!

Tvorba s deťmi z odpadu