Sjoa Rafting

     Jeden z mojich plánov pri návrate do Nórska bol opäť raftovať Sjou. Tentokrát som však radšej pred Českými rafting guidmi uprednostnila lokálnu spoločnosť Sjoa Rafting. (Tak trošku to rozhodnutie bolo jasné, keďže pre nich už pár rokov pracuje kamarátka Lies :-) V Sjoa raftingu som bola už počas roadtripu po Nórsku, avšak vtedy sme sa raftovaniu vyhli. A tak som sa musela vrátiť zas, aby som dotiahla plán.


     Počas dní voľna, keď bol hotel v týždni zavretý som sa teda odpratala k Lies, kde som strávila pár príjemných večerov opäť v spoločnosti rafting guidov zo Sjoa Raftingu. Po večeroch sme grilovali a popíjali pivká pri ohni. Skvelá atmosféra a príjemní ľudia z celého sveta. Už mi chýbali takéto uvoľnené večery v mojom (v poslednej dobe) stereotypnom živote spôsobenom zaradením sa do procesu... A tak veľmi ďakujem Lies, že som mohla stráviť pár dní pri nej a jej kamarátoch.

     Navyše mi ako čerešničku na torte pri tomto pobyte vybavila i raftovanie. Čerstvo sa vtedy vrátila z Lipna, z Majstrovstiev Európy v raftingu, kde bola v reprezentácii v Belgickom tíme. A tak som si pyšne vybrala jej raft, že chcem byť v člne s ňou. Pôvodný plán bol raz zraftovať Sjou, i keď väčšina ľudí išla 2x. I keď bol krásny slnečný deň, fúkal dosť nepríjemný vietor. Takže som vcelku uzimená veslovala o stošesť nech sa trochu zahrejem. V tom mokrom neopréne to ešte vcelku šlo, horšie to bolo v tých mokrých teniskách. Nohy som mala ako kusy ľadu. Keď som vystúpila z raftu ani som necítila, že sa chodidlá dotýkajú zeme. Dosť nepríjemný pocit. A samozrejme hrdinka, ma všetci ukecali, že musím ísť ešte druhé kolo. No sa nenechám zahanbiť. Tak šup do autobusu a zas do raftu. Pár dievčín to veru po prvom raze vzdalo.

     Bolo to super, ale tá zima mnou postupne lomcovala čím ďalej, tým viac. Som sa tešila na horúcu sprchu. Niekedy rozmýšľam, prečo sa v takýchto situáciách nemôžem radšej vzdať ako bežná baba, že už ďalej nejdem, že chcem sucho a teplo a nech sa o mňa niekto postará. Možno práve skúšam, kde je hranica mojich možností. Len ju čím ďalej, tým viac posúvam ďalej. No, páni, asi to so mnou také jednoduché nebude! :-)

Kompletná fotogaléria


Sjoa Rafting

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Okolo Liptovskej Mary

Na Babky!

Tvorba s deťmi z odpadu